IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Walmart съветва намаленията през този празничен сезон да започнат рано

Потребителите имат шест дни по-малко за купуване а подаръци между Деня на благодарността и Коледа, което е най-краткият празничен сезон.

14:06 | 24.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Търговците на дребно са наясно, че тазгодишният календар няма да се отрази в полза на пазаруването, но купувачите може би все още не осъзнават това.

Потребителите имат шест дни по-малко за купуване а подаръци между Деня на благодарността и Коледа, съответно това ще бъде най-краткият празничен сезон, съобщават от CNBC.

Walmart се опитва да се възползва максимално от тази ситуация, като насърчава купувачите да започнат да проверяват артикулите от своите списъци още през тази седмица. Така рекламите на празничните промоции започват „по-рано отвсякога“ - в петък в полунощ.

На уебсайта си търговецът казва, че купувачите ще намерят оферти за електроника, играчки, стоки за дома и спортни аксесоари.

Това ще бъде и първият празничен сезон, в който Walmart предлага безплатна доставка на следващия ден - услуга, която стартира по-рано тази година в опит да се нанесе удар върху първенството на Amazon. От Walmart споделят, че с тази опция достигат до приблизително 75% от американските потребители, постигайки целта си да обхванат колкото се може по-широк кръг от хора до края на 2019 г.

Във вторник от Best Buy обявиха, че ще предлагат безплатна доставка на следващия ден за хиляди артикули, включително таблети, слушалки и еспресо машини, за празничния сезон. Конкурентът на Big-Box Target актуализира опциите си за доставка през юни, използвайки своята платформа Shipt, където купувачите вече могат да плащат фиксирана такса от 9,99 долара на поръчка, за да имат избор от хиляди пратки, доставени в същия ден.

Walmart междувременно казва, че тази година ще се опита да улесни купувачите да намерят подаръци, като добави нов инструмент към Walmart.com., наречен Gift Finder. Той също така пуска нов каталог на дигитални играчки на 1 ноември. В него се казва, че в магазините ще има експресно предаване на стоките на техните купувачи, за да се избегнат опашките.

Скорошно проучване от Deloitte установява, че добрите оферти имат значение повече от всичко друго, особено около дни като Черен петък и Кибер понеделник. Осемдесет и един процента от хората заявяват, че промоционалните намаления влияят върху решенията им за покупки по време на празничния сезон. Според резултатите от проучването безплатната доставка е по-важна за купувачите от бързата доставка, като 85% заявяват, че предпочитат първата, а 15% - втората.

Подобно на миналите празнични сезони Walmart  казва, че ще проведе тематични събития, свързани с героите от филми, като Покемон, Междузвездни войни и Леденото кралство, като част от усилията на компанията да привлече повече деца и техните родители в магазините.

Националната федерация за търговия на дребно в САЩ обяви, че очаква продажбите на дребно по време на празниците през ноември и декември да нараснат между 3,8% и 4,2% през тази година. Федерацията обаче посочва, че „несигурността по отношение на търговията“ може да предизвика спад по време на сезона.

Цената на акциите на Walmart тази година се е повишила с около 28%, показват данни на CNBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още