IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари и Меган Маркъл ще правят подкасти за Spotify

Кралската двойка ще разказва „приповдигнати и забавни истории“, а техният подкаст ще е безплатен

09:43 | 16.12.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: &nbsp;EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA</em></p>

Снимка:  EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Spotify стана втората стрийминг компания след Netflix, която подписва сделка с херцога и херцогинята на Съсекс. Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл са продали на шведската компания изключителни права за стрийминг за подкасти. Сделката е многогодишен договор с новосформираната продуцентска компания на двойката Archewell Audio. Условията на договора не са разкрити, предава CNBC. 

Кралската двойка искала да разказва „приповдигнати и забавни истории“. Откакто се оттеглиха от първия ред на британските кралски особи, Хари и Меган стартираха няколко творчески проекта.

„Това, което обичаме в подкастите, е, че ни напомнят да отделим малко време и наистина да слушаме“, споделят херцогът и херцогинята на Съсекс. „На фона на предизвикателствата на 2020 г. никога не е имало по-важно време да се направи това. Защото, когато се слушаме и чуваме историите на другия, ни се напомня колко сме свързани всички".

Още през 2020 г. трябва да се появи специален празничен епизод, модериран лично от Хари и Меган. По-нататъшни епизоди са планирани за следващата година, включително с гости, които все още не са обявени. Подкастът ще бъде безплатен. 

Сделката е огромна победа за Spotify, която през последните две години инвестира сериозно в подкастите. След като направи няколко придобивания, Spotify прекара лятото, подсилвайки своя изключителен списък със създатели. Досега тя подписа договори с такива изпълнители, като Джо Роугън, президента Барак Обама и Мишел Обама, Ким Кардашиян Уест и влиятелният изпълнител в TikTok Адисън Рей. 

Добавянето на Хари и Меган може да привлече нова партида абонати на фона на стрийминг войните.

Акциите на Spotify, който в момента има 144 милиона абонати, поскъпнаха с два процента сутринта след обявяването на сътрудничеството. Принц Хари и бившата американска актриса се венчаха през май 2018 г. В края на март двойката се премести в Калифорния и се отказа от задълженията на кралското семейство. По-късно внукът на кралицата обвини за това решение медийния натиск върху себе си и съпругата му.

През септември двойката подписа договор с американската платформа Netflix за производство на „впечатляващи“ филми и сериали. Междувременно бившата актриса Маркъл дублира документален филм за животни за стрийминг услугата Disney+.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
фиг.1
преди 3 години
Който и да дойде - все тая. Днес те вече нямат почти никаква власт и служат само за туристическа атракция. А дори и тази им роля залязва, като гледам как на медиите им се налага до вложат тонове усилия, за да предизвикат дори грам интерес у читателите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
mrynmryn
преди 3 години
Тя оная не може да си позволи да умре, отдолу идват само *** като харито и баща му, вероятно и брат му е същия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
фиг.1
преди 3 години
Не знам защо медиите продължават да ни нaвиpат разни "кралски двойки", при положение, че абсолютно никой не се интересува от тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още