IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пускат 50 велосипеда за споделено ползване в София

Цената на услугата Cyrcl е 0,15 лв. на минута, а максималната такса на ден е 18 лв.

14:20 | 15.04.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Cyrcl&nbsp;</em></p>

Снимка: Cyrcl 

От 16 април столичани ще имат възможност да ползват нова услуга за споделено ползване на велосипеди.

Услугата Cyrcl стартира с 50 велосипеда, които потребителите ще могат да карат навсякъде, но да паркират само в специално определена зона, която засега обхваща центъра на София и гъсто населените южни квартали.

Цената на услугата е 0,15 лв. на минута, а максималната такса на ден е 18 лв.

За да се възползват от новата услуга, потребителите трябва да следват три кратки стъпки. Първо, трябва да изтеглят безплатното приложение Cyrcl от AppStore или Google Play. След това трябва да открият най-близкия велосипед на картата, да сканират QR кода му и могат да ползват велосипеда, колкото е необходимо. Накрая остава да намерят удобно място за паркиране и да заключат велосипеда.

Основателите на услугата коментират, че са почерпили вдъхновение от други държави, където такъв тип услуги са сред най-предпочитаните начини за придвижване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Един Българин
преди 2 години
Успех! Заклет колоездач съм и най-готиното на колелото е че можеш да го заключиш където си искаш т.е. да паркираш където си искаш, а не само в южните райони и центъра. Да, вярно е че ГПС проследяването струва пари, но и цената от 18лв е прекалена. За 10-15 часа се купува старо колело, което не е крадено в много прилично състояние. Незнам какъв тип клиенти си търсят, но услугата е изключително неудобна и нерентабилна за да бъде успешна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още