IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-лошите туристи?

След като в края на август британците посочиха като най-лоши туристи руснаците, руснаците не останаха безучастни в определянето на най-неприятни съседи за почивка

14:10 | 18.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кои са най-лошите туристи?
След като в края на август британците посочиха като най-лоши туристи руснаците, руснаците не останаха безучастни в определянето на най-неприятни съседи за почивка - като такива те посочиха немците.

В анкета от началото на септември сред 1000 руснаци, отдъхвали извън пределите на страната си през последната година, 19% от запитаните посочват като най-достойни за титлата "най-лоши туристи" немците, 11% лепват този етикет на украинците, а 10% връщат определението на англичаните, защото са "невъзпитани и буйстват не по-малко от руснаците". Девет на сто от руснаците пък определят съотечествениците си като най-лоши туристи, защото са "нецивилизовани и отиват на почивка с единствената цел да се напият". Според мнозинството от анкетираните (22%) обаче лошото поведение на туристите не е свързано с тяхната националност, а с възпитанието.

В анкета от края на август сред 1000 британци, почивали на Средиземно море, над една трета от запитаните поставиха руснаците на първо място в класацията за най-лоши туристи, германците бяха класирани втори, а на трето място с 15% бяха самите британци.
 
Според британците руснаците предизвикват възмущение с превръщането на персонала на хотелите в лични слуги, с гръмкото псуване по барове и басейни и с отмъкването в стаите на определените за всички шезлонги, за да не им се налага на следващата сутрин да търсят свободни.

Сред причините руснаците да не харесват немците пък са това, че те заемат шезлонгите рано сутрин, постоянно са пияни, много са шумни, пеят гръмко в баровете и са некултурна нация.

Любопитен е и фактът, че според руснаците украинците са напаст на българското черноморие - държат се ужасно, не признават нито другите чужденци, нито българите за хора и са много шумни.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още