IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morris Yachts представи новата си луксозна яхта M46

Уникалното разпределение на палубата с вградени люкове осигурява достъп на естествена светлина до кабината

18:24 | 20.03.13 г. 6
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:<em> Morris Yachts</em></p>

Снимка: Morris Yachts

 

Производителят на луксозни яхти Morris Yachts представи най-новата си разработка M46 Modern Classic, предаде онлайн изданието JustLuxe. Това се случи на годишното изложение на производителите в Мейн, САЩ.

Morris Yachts е фамилна компания, която е на пазара от 40 години. Известна е с линиите си M-Series и Ocean Series. Най-новото произведение, представено в Мейн, е леко отклонение от характеристиките на M-Series и разполага с невиждани досега иновации за яхта с подобни размери и клас.

Плавателният съд е по-мощен, има по-голяма кабина и други допълнителни нетрадиционни елементи, като например падаща напречна греда. В разработката му участва легендарната фирма Sparkman & Stephens, благодарение на която лодката е снабдена с нов дизайн на корпуса, позволяващ по-добро представяне в различни условия. Друго постижение е по-ниското съотношение между теглото и дължината й, което осигурява по-бързо ускорение.

Наред с това M46 разполага с просторни помещения за собствениците, иновативна система за контрол и чисто нови аксесоари, като например надуваема стойка за греблата със специален шкаф за съхранение и уникално разпределение на палубата с вградени люкове, които осигуряват достъп на естествена светлина до кабината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Така като слушам и мисля.... това много лесно може да се превърне и в моят любим вариант за пенсиониране.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
Да не говорим, че винаги можеш да излезеш за няколко часа и после пак да се върнеш за нови 3 дни. Но обикновено не се стига чак до там. Властите много добре ги знаят номерата и стига да не правиш нищо лошо те оставят на мира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
Ъхь. 100% си ме разбрал. Три пъти съм живял по за един месец на борда на яхта и трябва да ти кажа, че е фантастично. Винаги цялата къща си е с тебе. Голяма част от храната ти се намира във водата във вид на миди, рапани и риби. Много хора на запад живеят на борда на яхтите си и не познават друг живот. Да не говорим, че морското законодателство е много по-либерално и даже по време на развития социализъм можехме да пътуваме без документи до Итанбул или Малта. А и до където и да е. Винаги можеш да влезеш във всяко пристанище и да се оправдаеш, че имаш проблеми - няма да те изгонят да умираш в морето я. Както казваше бат Неделчо (Неделчо Куртев) 3 дена навсякъде те оставят. Най-често използваният номер от колегите беше да идърпат маркуча за горивото на дизела, докато двигателят работи. А засмуче ли въздух помпата за високо налягане и дизелчето спира. Трябва да се обезвъздушава, а на западняците това си им изглеждаше съвсем като сериозна повреда. А 3 дни често са напълно достатъчни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
'Начи и ти сменяш недвижимото имущество за движимо и елиминираш последствията от кризата в живота си чрез пребиваване в по-топли води?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
Ау, извинявам се. Сбъркал съм с малко. Точната дължина на лодката е 46 фута и 9 инча, а теглото и е 28 250 паунда, което прави 12,840 тона. Страшен съм. И най-големият специалист надали чи могъл да бъде по-точен. Даже по-голямото тегло може да се обясни с по-голямата дължина, ама откъде да знам, че конструктора е сложил още 9 инча отгоре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
Много хубава лодка. Гледах я на видео как върви. Едно е такова нещичко, само че по-малко ми трябва и няма да питам има ли криза, няма ли. Че това 46 явно означава 46 фута, което си е около 14 метра. Конструкцията на транеца е много интересна - само за стари хора като мене - да могат спокойно да слизат до водата и да не повтаряме филма Рим на аристократите. Въпреки, че за целта се е наложило конструкторите да сложат два ахтерщага. Всички останали модели на Morris Yachts са с един. Иначе в дизайна на корпуса няма нищо нетрадиционно - не ги слушайте Спаркмън и Стивънс. Даже е доста старомоден и е по-скоро ретро. Но това не е лошо. Аз харесвам такива неща. Само за каква надуваема стойка за греблата става дума не можах да разбера защото това чудо тежи поне 10 - 12 тона и едва ли ще върви много добре на гребла.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още