IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coach придобива компания за луксозни обувки

Фирмата купува Stuart Weitzman Holdings за 574 млн. долара

17:53 | 06.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Модната компания Coach ще придобие фирмата за луксозни дамски обувки Stuart Weitzman Holdings. Ходът е част от стратегията на компанията за разширяване на своите предложения от висок клас стоки. Благодарение на това тя ще може да се конкурира по-добре с фирми като Michael Kors Holdings и Kate Spade & Co, предава Ройтерс.

Coach, която е позната със своите чанти Poppy, обяви, че купува Stuart Weitzman от частната Sycamore Partners. Сделката е на стойност 574 млн. долара.

Фирми като Michael Kors и Kate Spade вземат от пазарния дял на Coach в Северна Америка, благодарение на своите по-достъпни и модерни дамски чанти и аксесоари.

От своя страна Coach реорганизира бизнеса си, предлагайки повече промоции и затваряйки магазините, в които има лоши резултати.

Компанията обяви, че първоначално ще плати около 530 млн. долара на Sycamore Partners, а на по-късен етап ще ѝ изплати и останалите 44 млн. долара след постигането на определените цели за приходите, три години след приключването на придобиването.

Sycamore Partners купи Stuart Weitzman миналата година, като част от придобиването на Hones Group за 2,2 млрд. долара. Последната е модна компания, която притежава търговскитe вериги Nine West и Jones New York.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още