IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-големите проблеми на круизната индустрия?

Мнозина смятат круизните кораби за пренаселени и пълни с възрастни хора

11:53 | 01.06.14 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Около 21,7 млн. души се очаква да пътуват с круизни кораби тази година. Американците представляват около половината от всички пътници, избиращи круизни ваканции.

Но множеството публично известни проблеми с круизите и реалностите на този пазар карат компаниите да се борят ожесточено помежду си в опит да създадат ново търсене.

Почти 53% от круизите тръгват от САЩ, сочат от Международната асоциация на круизните линии. Вторият най-голям круизен пазар включва Великобритания и Ирландия, който представлява около 8% от всички пътуващи, пише BusinessWeek.

Един от големите проблеми за круизните компании е, че много хора, които никога не са били на подобна ваканция, смятат, че няма да им хареса.

Основните причини, които те изтъкват, са свързани с пренаселеността на корабите, които пък смятат за пълни с „болезнено затлъстели хора“. Хората се опасяват, че пътническите кораби замърсяват околната среда, че са подходящи преди всичко за възрастни хора, но често има и „противни тийнейджъри“. Други твърдят, че не им харесва идеята да прекарат седмица на кораб.

Индустрията се сблъсква с все по-твърдо ядро от хора, което има негативни предубеждения за пътуването с круизен кораб, твърди изпълнителният директор на Carnival Арнолд Доналд.

Той посочва, че индустрията очевидно не е свършила достатъчно добра работа в комуникацията си с потребителите, които не знаят какво точно представлява круизът. Според Доналд не става дума за 3000 души, които чакат реда си за шведската маса, нито за прекалено пренаселени кораби.

Една от причините круизните пътешествия да се радват на огромна популярност в Китай, Австралия и Нова Зеландия е фактът, че това са нови територии за индустрията. Потребителите там нямат предразсъдъци за това какво представляват круизите.

Освен това индустрията все още не е сигурна какво точно да очаква от родените след 2000 г. Някои от тях все още обикалят с родителите си, но много други просто изключват идеята за подобна ваканция на борда на кораб. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Snipe
преди 9 години
Явно не си ходил на круиз...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
MZ/X
преди 9 години
Кораб с 3000 души на борда спира за 7-8 часа в един град или на остров! Какво друго може да има освен голяма блъсканица и опит да ощавят с високи такси бързащите туристи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
kbderror
преди 9 години
Добра,но кратка статия.....Има компании които предлагат и т.нар FreeStyleCruise и нещата при тях за далеч по приемливи и удобни,без излишната строгост и тежест на другите.Нарочно не посочвам имена. А това,че е пълно с 60+ хора е така,но в определени периоди и най вече точно преди началото или края на сезона.(Според зависи в коя част на света сте.).....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още