IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Умната“ конзола на Microsoft на пазара в Европа от 10 ноември

Според пазарни наблюдатели предимствата на технологията на американската компания са много, като недостатък обаче се посочва малкият брой заглавия за устройството

13:00 | 18.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на устройството е Европа ще е 149 евро. Снимка: Microsoft
Цената на устройството е Европа ще е 149 евро. Снимка: Microsoft

Новата конзола за видеоигри на Microsoft, наречена Kinect, се очаква на европейския пазар от 10 ноември, съобщиха от американската компания.

Устройството, с което играчът ще може да управлява движенията на героя си без да използва джойстик, а чрез движенията на собственото си тяло, ще се продава срещу 149 евро, каквато беше и предварителната информация за цената.

Конзолата е снабдена с 3D камера, като освен това разпознава и гласови команди. Подобна разработка бяха представили от японската компания Sony преди доста време, предстои и пускането на ново японско решение в тази насока. Наблюдатели на сектора обаче определят Kinect като много по-“умна“ машина.

В Северна Америка Kinect ще започне да се продава на 4 ноември при цена от 149,99 долара, съобщава АФП.

В момента на появата си на пазара конзолата ще срещне конкуренция не толкова от Sony, а по-скоро от Nintendo, чиято последна разработка на Wii също позволява проследяване на жестовете на играча и отразяването им на екрана.

Като предимство на Kinect се посочва фактът, че конзолата може да работи изцяло без джойстик и всички действия се възпроизвеждат само от заснемане на движенията на потребителя.

Продуктът на Microsoft обаче има и сериозен недостатък, поне засега. Към него вървят изключително малък брой игри, като преобладават заглавията, свързани със спорта или танците.

Все пак предстои да видим и отговора на Sony, откъдето обещават 3D улавяне на движенията и от Playstation 3. Вариацията на известната конзола, наречена Move, всъщност ще изпревари Kinect на пазара, като датата на появата й е известна отдавна – 15 септември за Стария континент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още