IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG пусна домашно кино за Източна Европа

HX806PE Full HD 3D Blu-ray е специално разработена за източноевропейските производители

07:40 | 17.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: LG</em></p>

Снимка: LG

Всекидневните в апартамент в Манхатън, Ню Йорк, не са същите като тези в Будапеща, Белград, София или Загреб. Поне в това са убедени от корейския производител на битова електроника LG, който представи нова система за домашно кино, съобразена със специфичните изисквания на Източна Европа.

За тази цел корейски експерти са изследвали на базата на потребителски анкети особеностите на местния пазар, след което компанията е наела местни професионалисти да развият концепцията на LG HX806PE Full HD 3D Blu-ray система за домашно кино.

Този модел, включващ 5.1 звукова система, се вмества както в малки, така и в големи апартаменти, тъй като говорителите могат да се настроят за високи и средни позиции близо до телевизора, а също да бъдат и закрепени на стената. При тяхната настройка автоматично се настройва и звукът.

„Българинът търси всякакъв начин да възпроизведе съдържанието. Затова направихме система, която дава възможност за ползване, възпроизвеждане и записване на съдържание от интернет“, обясни за Investor.bg специфичните особености на уреда Иван Иванов, управляващ директор на LG Electronics за България.

Сред регионалните специфики е и възможността за запис на филми и музика от разнообразен формат и съхранявани на външен хард диск, също могат да се възпроизведат, включително файлове тип .mkv и DivX.

Съдържанието от DLNA-съвместими устройства може да бъде възстановено и възпроизведено чрез домашна мрежа.

Услугата NetCast пък дава пряк достъп до онлайн портали за споделяне на видео без използване на компютър. Съдържанието на портала може да бъде показано директно на телевизорния екран.

Освен всичко това системата има функция за дистанционно управление чрез смартфон (Smart Phone RCU), копиране на съдържание от CD на USB/възпроизвеждане на съдържание от USB, LG Sound Gallery.

HX806PE е по магазините в България от началото на май на цена от 699 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още