IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Като Harley, но без гориво и без много шум

Електрически мотоциклет, разработен в Холандия, се мери с големите в своя клас

08:22 | 19.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Orphiro Electric Cruiser&nbsp;</em></p>

Снимка: Orphiro Electric Cruiser 

Въпреки че не е първият изцяло електрически мотоциклет в света, Orphiro определено е един от най-класните, пише engadget.com.

Разработен от холандски специалисти, като дизайн този мотоциклет се доближава до някои от най-големите и известни марки. Арматурното табло на Orphiro Electric Cruiser е едно истинско произведение на изкуството по отношение на уникалност в архитектурата и дизайна.

Екологичната машина на две колела разчита на литиево-йонни батерии, за да захранва мотора. Развива до 120 км/ч, което не може да впечатли особено любителите на високите скорости.

Впечатляващо обаче е безшумното придвижване без необходимостта от дори капка гориво. А пробегът без презареждане на батериите е завидните 100 километра. Захранването е от комплект от пет красиво опаковани батерии.

Масовото производство на струващия 39 000 евро мотоциклет е отхвърлено от фирмата и остава въпросa, дали ще дойде време, когато такива мотори ще са стандартно произвеждани в двуколесната индустрия. 

Повече новини за технологии четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още