IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda представи визията си за градски електромобил с джойстик

Колата разполага и с голям монитор за комуникация с околните автомобили

14:39 | 14.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Илюстрация: Honda</em></p>

Илюстрация: Honda

Токийското автомобилно изложение се превръща в арена, на която звезди ще са малките, “умни” и  екологични градски колички. Това не е случайно, защото популацията на много места по света нараства с всеки изминал ден.

Първо Nissan, след това Suzuki и Mitsubishi представиха своите виждания за градски автомобил на бъдещето - под формата на авангардни концепции, които ще изгреят в края на месеца по щандовете на салона.

Honda не остана по-назад със своя Micro Commuter Concept,  който е разработен в сътрудничество между автопроизводителя и мотоциклетния отдел на концерна. 

Концепцията е описана като градски електромобил за ежедневието, който според японците ще осигурява много по-достъпен начин за придвижване на повече хора в бъдеще.

Проектиран за кратки пътувания из града, Micro Commuter Concept предлага персонализация на екстериора и външен дисплей, който пътниците да използват, за да комуникират с външния свят. Вътре има място за двама, а също и два джойстика за управление, посредством които и двамата пътници могат да правят маневри с возилото.

Задвижването е поверено на два електрически мотора, които най-вероятно ще се захранват от литиево-йонни батерии.

Галерия на прототипа вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още