IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Iveco затваря пет завода в Европа

Причината са слаби продажби, застрашени са над 1000 работни места

11:24 | 02.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Iveco затваря пет завода в Европа

Принадлежащият към италианския концерн Fiat производител на камиони Iveco възнамерява до края на годината да закрие пет свои завода в Европа. Плановете бяха оповестени от директора на Iveco Алфредо Алтавия пред италианската агенция Ansa.

Три от петте фабрики се намират в Германия – в Улм, Гьорлиц и Вайсвил, а останалите две – в австрийския Грац и в Чембъри във Великобритания, пояснява AFP. В Улм обаче ще бъде разкрит „център за високи постижения“ за противопожарни автомобили. От преструктурирането според Алтавия са застрашени общо 1075 служители.

„Това са болезнени мерки, но ще послужат за засилване на компанията в цялост“, цитира Ansa директора на Iveco. „Няма да намалим планирания обем инвестиции. Когато пазарите отново се разбудят, ще сме готови за това“, казва Алтавия, който направи изявлението си по време на представянето на новия модел камиони от марката Stralis.

Така с обявените от Алтавия закривания на фабрики преструктурирането на Iveco навлиза в нов етап. Още преди това бяха затворени заводите за производство на автобуси в италианския град Авелино и в Барселона, Испания. През май дъщерната компания за противопожарни камиони Camiva обяви закриването на фабрика в Сен Албан ан Лес.

Fiat Industrial е компанията за камиони в компанията-майка Fiat. През първото тримесечие на 2012 г. печалбата на Fiat Industrial скочи с повече от 90% до 207 млн. евро спрямо същото тримесечие на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още