IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Богатството на монархията

Какви са годишните приходи и разходи на британското кралско семейство и кои са най-богатите членове на фамилията?

10:33 | 29.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:</em> Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Днес британските кралски особи са под светлините на прожектора заради сватбата на принц Уилям и бъдещата принцеса Кейт Мидълтън, но семейството ще трябва да балансира между традиционната кралска екстравагантност и общественото съзнание във времена на строги икономии на Острова.

Осемдесет и четири годишната кралица Елизабет Втора притежава според класация на Sunday Times богатство от 320 млн. британски лири. Въпреки това тя се слави като пестелив човек, пише CNBC.

Самата кралица не бе пощадена от кризата, тъй като нейната модна къща Hardy Amies, която я облича от повече от 30 г., и производителят на порцелан и фаянс Royal Worcester and Spoud неотдавна фалираха.

Кралското семейство притежава впечатляващ инвестиционен портфейл, както и контрол върху ключови недвижими имоти и компании. Сред по-значимите имоти, контролирани от кралицата, са Бъкингамският дворец и замъка Уиндзор. Приходите от тях отиват в държавната хазна, в замяна на което данъкоплатците издържат благородническата фамилия.

Не е тайна, че кралското семейство е едно от най-заможните в страната, но остава въпросът колко богати са членовете му и какво притежават те? Разгледайте активите на кралското семейство в галерията от снимки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още