IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-известните филмови хотели

Как „Оскарите“ задават нови идеи за пътувания

10:49 | 25.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Най-известните филмови хотели

Германският сайт за търсене и сравнение на цени и условия в хотели www.trivago.com провери къде са снимани сюжетите на номинираните за наградите "Оскар" през тази година кинохитове.

Така например до бреговете на японският град Нагасаки се е сгушил малък призрачен остров, който служи за фон на една от драматичните сцени между Хавиер Бардем и Даниел Крейг в най-новия филм от поредицата Джеймс Бонд  "007 Координати: Скайфол".

Остров Хашима, известен също като Военният кораб (Battleship Island), е бил каменовъглена мина. На 63 декара тук някога са живели повече от 5 000 души. Повечето от тях – миньори и техните семейства.

Но това не е всичко. Кой не иска да лежи например в леглото, в което Кари от „Сексът и градът“ преживява любовното си разочарование от провала на сватбата с годеника ѝ. 

Въз основа на проучванията си сайтът прави и класация на най-известните филмови хотели в света, като в ТОП 9 са включени само хотели, свързани с филми, печелили „Оскар“.

И така – най-добрите „Оскар хотели“ вижте в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още