IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жизел Бюндхен остава на върха на класацията на най-добре печелещите модели

Бразилката неизменно оглавява списъка на Forbes от 2002 г. насам

17:48 | 19.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Жизел Бюндхен. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Жизел Бюндхен. Снимка: архив Ройтерс

Година след година, от 2002 г. до днес, Жизел Бюндхен печели по-добре от всеки друг модел на света. И през 2014 г. 34-годишната звезда оглавява списъка на списание Forbes за най-добре платените модели на Земята благодарение на факта, че през последните 12 месеца е успяла да изкара крупната сума от 47 млн. долара.

Бразилката изпреварва колежките си Даутсен Круз и Адриана Лима. Печалбата ѝ за годината е с 39 млн. долара по-висока от техните. Освен това Бюндхен разполага с 16 млн. долара повече от съпруга си – футболиста Том Брейди, който може да се похвали с 31,3 млн. долара, спечелени през последната година.

Състоянието на Бюндхен се дължи както на доходоносните ѝ договори с H&M, Chanel и Carolina Herrera, така и на продажбите на сандалите, които Gredene създаде по нейна идея, съобщава Forbes.

Печалбата на звездата е толкова висока и благодарение на факта, че Бюндхен е рекламно лице на продуктите за коса на Pantene и Oral-B в Бразилия. Тя има и собствена линия бельо – Gisele Bundchen Intimates, която също ѝ носи допълнителна печалба. Сумата, която Бюндхен печели през последната година, е с 5 млн. долара по-висока от тази, с която тя се сдоби през 2013 г.

Холандката Даутсен Круз тази година отчита 8 млн. долара печалба благодарение на договора си с L'Oreal и на работата си за марки като H&M, Emilio Pucci и Miu Miu.

Сред момичетата на Victoria's Secret, които се нареждат в списъка на милионерите, се нарежда и Адриана Лима, която е най-дълго задържалият се „ангел“ в историята на марката. Тя позира за Victoria's Secret още през 2000 г. 33-годишният супермодел разполага със 7 млн. долара, спечелени през последната година от договори с Maybelline и Desigual.

Когато Forbes създава за първи път класацията Celebrity 100 през 1999 г., в нея влизат само пет модела – Клаудия Шифър, Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън, Ники Тейлър и Кейт Мос. От тях само последната успява да се класира в тазгодишния списък на най-добре печелещите модели в света.

Кои са другите модели, попадащи в класацията, можете да видите в нашата класация!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още