fallback

Джим Роджърс: Цената на петрола ще достигне 200 долара

Силното търсене на суровини, включително и на петрол, ще се запази в Китай още много и много години, коментира инвеститорът

20:17 | 21.01.11 г. 8
Автор - снимка
Създател

Продължаващият мощен растеж на икономиката на Китай ще доведе до цена на един барел петрол от 200 долара, прогнозира Джим Роджърс, президент на Rogers Holdings.

"Силното търсене на суровини, включително и на петрол, ще се запази в Китай още много и много години", подчертава Роджърс в интервю за BBC.

"Според мои сметки цената на петрола ще продължи да се повишава и ще достигне до 150, а вероятно и до 200 долара за барел", допълва Роджърс.

Той придоби силно влияние в деловите среди в света, след като заедно с известния финансист Джордж Сорос създаде преди 40 години хедж фонда Куантъм (Quantum Fund), отворил нова страница в историята на световния бизнес. Роджръс е сред авторите на многобройни сложни инвестиционни механизъм.

Сега Роджърс работи в новия си фонд в Сингапур и е сред най-активните инвеститори на азиатските пазари и преди всичко накитайския. Днес цената на лондонския сорт Брент бе 96,5 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:35 | 14.09.22 г.
fallback