IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Роджърс: Цената на петрола ще достигне 200 долара

Силното търсене на суровини, включително и на петрол, ще се запази в Китай още много и много години, коментира инвеститорът

20:17 | 21.01.11 г. 8
Автор - снимка
Създател
Джим Роджърс: Цената на петрола ще достигне 200 долара

Продължаващият мощен растеж на икономиката на Китай ще доведе до цена на един барел петрол от 200 долара, прогнозира Джим Роджърс, президент на Rogers Holdings.

"Силното търсене на суровини, включително и на петрол, ще се запази в Китай още много и много години", подчертава Роджърс в интервю за BBC.

"Според мои сметки цената на петрола ще продължи да се повишава и ще достигне до 150, а вероятно и до 200 долара за барел", допълва Роджърс.

Той придоби силно влияние в деловите среди в света, след като заедно с известния финансист Джордж Сорос създаде преди 40 години хедж фонда Куантъм (Quantum Fund), отворил нова страница в историята на световния бизнес. Роджръс е сред авторите на многобройни сложни инвестиционни механизъм.

Сега Роджърс работи в новия си фонд в Сингапур и е сред най-активните инвеститори на азиатските пазари и преди всичко накитайския. Днес цената на лондонския сорт Брент бе 96,5 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
абитуриент
преди 13 години
ееее
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 0
DanilOlivo
преди 13 години
Да, Джим Роджърс е най-точният анализатор на пазара, поне от тия които публично заявяват своите виждания! Достатъчно е да прочетете - "Hot Commodities: How Anyone Can Invest Profitably in the World's Best Market"(2004). В нея прави толкова точни прогнози за развитието на финансовите пазари, че чак е трудно да повярва човек, че това е възможно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
Чърчил
преди 13 години
точно Джим Роджърс като каже нещо го има предвид текущо и обикновено познава. той говореше преди 2г на дъното на суровините че там първо ще се съвземе и след няколко месеца поскъпнаха. ще видим какво ще стане с петрола тази година
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
Гари
преди 13 години
Това да даваш ценови ориентири без да посочваш времеви период, в който очакваш това да се се случи, си е чисто шарлатанство. Лошото е, че на такива "познавачи", които естествено все някога уцелват и казват "ето аз още преди 10 г предсказвах", им дават даже нобелови награди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
lyusien
преди 13 години
Чичо Джими е много добър в търговията със суровини но със петрола леко бърка Основната консумация на петрол е в транспорта а през следващите пет години новите технологии рязко ще променят това -водородни двигатели ел автомобили ефективни самолети с нисък разход на горива като новия Боинг съвременен ж п транспорт Разработване на нови големи находища на петрол Бразилия Канада Аржентина Цената на петрола следващите 20 години ще се движи между 70 и 90 долара за бареб Но за другите суровини Джими е абсолютно прав Ще видим космически цени на зърнени храни захар мед сребро месо Чаоо Желая ви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Pastir2
преди 13 години
Човекът си крепи инфестициите, стега куфарите да се изнася от Китай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още