IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Роджърс: Банковите отчети са „пълни с гнили активи”

Никой не може да кажа каква е счетоводната стойност на Bank of America, включително и самата Bank of America”, категоричен е инвеститорът

19:32 | 20.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Джим Роджърс: Банковите отчети са „пълни с гнили активи”

Проблемите, които банките имат с ипотеките ще бъдат разрешавани дълго време, което прави банковите акции неатрактивни. Това е мнението на инвеститора Джим Роджърс, съобщава CNBC.

Ситуацията около банките се влошава и заради проблемите с принудителните изпълнения, които се увеличиха значително през последната седмица.

„Балансите на банките са пълни с гнили активи”, посочва Роджърс и заявява, че те трябва да положат големи усилия за решаване на „гигантските си проблеми”. Неговото мнение е, че през следващите пет-шест години акциите на банките ще се търгуват в рейндж и не може да се очакват повишения.

„Никой не може да кажа каква е счетоводната стойност на Bank of America, включително и самата Bank of America”, категоричен е Роджърс. Именно тази банка през последните седмици предизвика нови опасения, че ипотечната криза ще продължи да се разраства.

„Не съм заинтересован от банковите акции напоследък. По принцип, когато се спука балон, отнема години докато акциите се възстановят”, смята инвеститорът.

Роджърс признава, че в момента има позиции в швейцарски франкове и канадски и австралийски долари.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lyusien
преди 13 години
Стига Джими Ако Банк оф Америка не си знае счетоводната стоиност това е твърде лошо Но аз много се съмнявам Когато хора като тебе казват нещо такова то аз си мисля че основното което очакваш е дугите инвеститори да не купуват акции на банки а да купуват фютчарси на суровини И тогава цените на захарта ще стигнат 35 цента за либра на среброто 30 долара за унция и на медта до 8800долара за тон Това е супер за теб и когато наближат върха ти ще продаваш фютчарси на суровини и ще купуваш акции на банки -Ситибанк уелш фарго В о А Супер На такива като теб трябва да се забрани да даваш оценки Чаоо Желая ти успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още