IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пропадането на петрола продължава*

Котировките трайно се задържат под 100 долара за барел след резкия спад от вчера

09:37 | 12.05.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Цената на петрола продължава силното пропадане от вчера, когато станахме свидетели на масирани разпродажби в Лондон и Ню Йорк. Това се случва въпреки известното стабилизиране на котировките през нощта, пише Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера фючърсите на петролa от сорта West Texas Intermediate (WTI) с доставка през юни се срутиха с 5.5% до 98,21 долара за барел. Тази сутрин суровината се движи със спад от 0,3 на сто до 97,92 долара за барел.

Търговците отдават спада от вчера преди всичко на данните за американските резерви. Към края на деня  американското министерство на енергетиката заяви, че има стабилно нарастване на запасите от суров петрол. Резервите са нараснали с 3,8 млн. барела на 370,3 млн. барела.

През изминалата седмица са се увеличили и запасите от бензин – с 1,3 млн. барела на 205,8 млн. барела, докато тези на дизел и нафта са отчели лек спад с 0,8 млн. барела на 144,3 млн. барела. По-високите запаси се считат като сигнал за натоварване на пазара, защото се интерпретират като знак за слабо търсене.

На борсата в Лондон вчера брентът с доставка през юни поевтиня с 4,3 на сто до 112,57 долара за барел. Днес котировките отстъпват с още 0,4 на сто до 112,09 долара за барел.

Фючърсите на среброто също регистрираха спад в сряда. Цената на среброто с доставка през юли загуби 8,2% (2,97 долара) до 35,52 долара за тройунция на платформата Comex на New York Mercantile Exchange.

По-силният долар влияе негативно на търговията с ресурси, тъй като ги прави по-скъпи за притежателите на други валути, напомня DPA.

*Актуално към 9:35 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
FINTA
преди 13 години
Купувайте долари! Доларът ще се качи. Тва е една от първите индикации...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
hellwitch
преди 13 години
Определено трябва да смъкнат цените
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Joel
преди 13 години
Някой да се обади на златев, че петрола е паднал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още