IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И отчетът на DuPont изненада приятно

Компанията е влошила представянето си, но не толкова, колкото се очакваше

14:25 | 22.01.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
И отчетът на DuPont изненада приятно

Американският гигант от химическата индустрия DuPont поднесе поредната приятна изненада на Wall Street с отчета си за четвъртото тримесечие на 2012 година. Той показа рязко влошаване на печалбата, което обаче се оказа по-малко от предварителните очаквания.

За периода печалбата на DuPont възлиза на 111 млн. долара, или 12 цента на акция. Това е спад с над 70% спрямо постигнатите година по-рано 373 млн. долара, или 40 цента на акция. Ако се премахнат еднократните ефекти, положителният резултат е 11 цента на акция срещу 26 цента на акция преди година, пише MarketWatch.

Приходите на компанията остават почти без промяна при 7,33 млрд. долара. Постигнат е увеличен обем на продажби, но той е компенсиран от негативни валутни движения.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за доста по-слаби резултати – печалба от 7 цента на акция при 7,26 млрд. долара приходи.

Изпълнителният директор на компанията Елън Кълман признава за слабости на пазарите на химикали и технологични продукти, но посочва, че компанията вече е отразила променящата се среда и е готова да оперира в ситуация на слаб ръст на глобалната икономика.

За 2013 година от DuPont очакват печалба на акция между 3,85 и 4,95 долара при приходи от 36 млрд. долара.

През последната година акциите на DuPont са поевтинели с 5 на сто до 47 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още