IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтиня с над 1,5% преди данните за запасите в САЩ

Експерти очакват корекция на цената в близките седмици

18:16 | 25.02.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът поевтиня с над 1,5% преди данните за запасите в САЩ

Цената на американския суров петрол WTI отстъпи с над 1,5% във вторник, след като пазарните участници оттеглиха доверието си преди публикуването по-късно през деня на данните за доставките, изготвяни от Американския петролен институт.

Около час след началото на търговията на Wall Street във вторник един барел суров петрол се търгува за 101,24 долара при дневен спад от 1,54 на сто.

Според експерти петролът е подложен на свръхпредлагане, което отваря добра възможност за появата на корекция в следващите няколко седмици, пише WBP Online. Ръстът на цената на суровината в последните седмици до голяма степен бе стимулиран от студеното време в САЩ, което се очаква да приключи скоро.

Средната температура в американския Североизток е с 10 градуса по Целзий под постигнатото година по-рано. По думите на анализатора от Commodity Weather Group Мат Роджърс неблагоприятните метеорологични условия ще се запазят до 5 март.

Цената на лекия суров петрол записа шестия си седмичен ръст през седмицата, приключила на 21 февруари. Подемът бе подпомогнат основно от намаляването на запасите в разпределителния център в Кушинг, Оклахома. Наличността на суровината спадна с 1,73 млн. барела през седмицата, приключила на 14 февруари.

Освен това дестилатните запаси в САЩ, които включват горивото за отопление и дизела, вероятно са отстъпили с 1,5 млн. барела през последната седмиц според анализатори. Данните на Администрацията за енергийна информация на САЩ се очакват в сряда.

Междувременно през последните няколко дни производството на петрол в Либия достигна 231 000 барела на ден. Равнището е далеч под максималния капацитет от над 1 млн. барела на ден, отчетено за последно в средата на 2012 г.

Повече за суровинния пазар – в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
Петрола бавно върви към реалната си цена от около 20-30 долара за барел!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още