IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скъпият долар задържа цената на петрола под 90 долара

"Черното злато" остана под натиск поради поредните оптимистични данни за икономиката на САЩ

09:30 | 06.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Скъпият долар задържа цената на петрола под 90 долара

Фючърсите върху суровия петрол бяха подложени на силни разпродажби в петък, след като щатският долар отчете ръст след оптимистичните данни за заетостта в САЩ.

Цената на американския суров петрол (WTI) с доставка през ноември изгуби 1,4% в ​​петък до 89,74 долара за барел. По-рано през сесията активът удари дъно от 88,18 долара за барел – най-ниското от април 2013 г. насам.

За седмицата "черното злато" поевтиня с 3,86 на сто, отчитайки третата седмица на спад в последния месец.

Същевременно брентът с оставка през ноември поевтиня с 1,19%, за да се установи на цена от 92,31 долара за барел в края на търговията. По този начин седмичното отстъпление на актива достигна 4,64%.

По този начин спредът между брента и WTI достигна 2,57 долара за барел в края на търговията в петък в сравнение с 3,46 долара за барел през предходната седмица.

В свой доклад Министерството на труда съобщи, че икономиката на САЩ е добавила 248 000 работни места през септември, доста повече от прогнозите за растеж в размер на 215 000. Равнището на безработицата пък отбеляза спад от 6,1% до 5,9% – най-ниското от юли 2008 г.

Доларовият индекс ICE, който следи представянето на зелените пари спрямо кошница от шест основни валути, се изстреля с 1,23% в петък, за да затвори на 86,79 пункта – равнище, недостигано от юни 2010 г.

Поскъпването на американските пари поставя под натиск интереса към петролните контракти, правейки ги малко достъпни за притежателите на други валути.

Междувременно опасенията за пренасищане на международния петролен пазар също поставиха под натиск цените на суровината.

По-рано тази седмица Саудитска Арабия понижи цените на петрола, за да остане конкурентоспособна и да запази пазарния си дял.

Представените в петък данни на Комисията по търговия с фючърси на САЩ показаха, че хедж фондовете са увеличили бичите си залози в петролни контракти през седмицата, която приключи на 30 септември. Нетните залози достигнаха 201 863 договора в сравнение с 193 965 в предходната седмица. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 13.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още