IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото продължава свободното си падане

Цената на жълтия метал се смъкна до най-ниското си ниво от април 2010 г. насам на фона на поскъпващия долар

10:00 | 05.11.14 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Златото продължава свободното си падане

Цената на златото продължава да спада в сряда, кръжейки около най-ниското си ниво от април 2010 г. насам, след като търсенето на жълтия метал се свива под натиска на поскъпващия долар.

В началото на европейската сесия декемврийските фючърси върху златото се търгуват с понижение от 1,54 на сто до 1 149,70 долара за тройунция. Цената на контрактите върху среброто пък е надолу с 2,66 на сто до 15,528 долара за тройунция.

Доларовият индекс ICE, измерващ относителната сила на щатската валута спрямо кошница от шестте основни конкуренти валути, се покачва с 0,27% до 87,40 пункта.

Междувременно активите на най-големия в света обезпечен със злато борсово търгуван фонд SPDR Gold Trust спаднаха до 738,82 тона във вторник – най-ниското равнище от септември 2008 г., предава WBP Online.

Инвеститорските нагласи бяха засегнати в последните часове на фона на въшнотърговските данни от САЩ и перспективите за растеж в световен мащаб. Американският търговски дефицит изкачи 4-месечен връх. През септември недостигът неочаквано се разшири до 43 млрд. долара спрямо очакваните 40,2 млрд. долара и ревизирания дефицит от 40 млрд. долара през август.

В Европа пък Европейската комисия понижи значително очакванията си за европейските икономики, добавяйки поредния негативен сигнал към тревогите около икономическото възстановяване в региона.

Гледайки напред, пазарът е в очакване на данните на Automatic Data Processing за новите работни места в САЩ. В петък пък се очаква и правителствената статистика за трудовия пазар, която ще бъде наблюдавана отблизо и от Федералния резерв. Централните банкери все още обмислят кога да започнат поетапно покачване на лихвите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 9 rate down comment 2
vzhekoff
преди 9 години
Тук виждаме двама умници :) Чакайте злато на 500$
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 0
MrSi
преди 9 години
Много ми е интересно , ако си направя портфейл от 50% злтани и 50% доларови спестявания дали в крайна сметка ще изляза на печалба или на загуба?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 10
MZ/X
преди 9 години
Най-трудното на пазара е да си признаеш, че си бил ***! Колкото по добре развиеш умението да си признаваш грешките, толкова по успешен инвеститор ще бъдеш!Големият проблем на всичките инвеститори в злато е, че не искат да си признаят, че са били *** въвлечени в една пирамида!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 8
MZ/X
преди 9 години
Надявай се! То друго не остана за държателите на злато! Много по добре е сега да си затвориш позицията с 30-40% загуба, от колкото след няколко години със 70-80% загуба!Нали уж до сега целият балон на златото се крепеше върху идеята, че ФЕД печата пари и затова трябвало да се купува злато, защото долърът ще се обезцени, а сега изведнъж спирането на печатането на пари ще е била причината за покачване на златото! Я помисли малко върху логиката на глупостта, която си написал!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 11
meto76
преди 9 години
Псевдо разбирачите в този форум.Чугунените, червени глави ни говореха, че долара бил балон, а то какво се оказа, че Златото е въздух под налягане.Един обикновен метал с жълтеникав цвят, както медта с червеникав цвят.Доларът с повишението на лихвите на ФЕД ще започне да носи сериозна доходност, което допълнително ще увеличи цената му.Така, че моя съвет е заменяйте евро,рубли,левове,злато за долари и ще спечелите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
kurta007
преди 9 години
Мажете ските
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 6
studioaa
преди 9 години
За 500 $ можеш само да мечтаеш, моето момче...Скоро ефекта от разпродадените по-големи количества злато, които подриват пазара ще престане да действа и парите отпуснати от ФЕД за атака срещу златото ще свършат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 15
MZ/X
преди 9 години
При 1000 долара вероятно ще имаме малка спирка но дългосрочният таргет е 500 долара! Последните 5 години милиони аматьори купиха злато и докато пазарът не се изчисти от тях цената ще е в низходящ тренд.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още