IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hовооткритите петролни и газови залежи спаднаxa до 20-годишно дъно през 2014 г.

През миналата година не са били открити големи залежи c резерви от повече от 500 млн. барела петролен еквивалент, показаха данните на IHS

11:26 | 16.02.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Hовооткритите петролни и газови залежи спаднаxa до 20-годишно дъно през 2014 г.

Обемът на новооткритите залежи на петрол и газ спадна до най-ниското си ниво в последните 20 години, показаха последните данни на изследователската компания IHS. Статистиката не включва шистите в САЩ и петролните пясъци в Канада, предава "Росбалт".

Според данните откритите нови залежи на петрол и газ са достигнали общо 16 млрд. барела петролен еквивалент през 2014 г. Докладът на IHS показа още, че през миналата година не са били открити "големи залежи". В категорията попадат такива с резерви от повече от 500 млн. барела петролен еквивалент.

Намаляването на новооткритите залежи е сигнал за възможно влошаване на ситуацията с доставките на световния пазар, тъй като търсенето на гориво ще се увеличава в бъдеще, пише Financial Times. Времето от изследването за залежи до фактическия процес на добив често отнема няколко години, като намаляването на резервите вероятно ще засегне доставките след 2020 г.

"Броят на доказаните залежи и обемът им намаляват с достатъчно тревожни темпове", каза Питър Джаксън от IHS.

През 2014 г. броят на платформите за проучване и оценка на петролни и газови залежи в света спадна с 1%. От IHS изтъкват, че във връзка с обявените вече от редица петролни и газови компании съкращения на разходите през тази година вероятно този брой ще се понижи допълнително.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
Pyramid
преди 9 години
...Седи и чака Банан да падни. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Pyramid
преди 9 години
Щом се изчерпват, нормално е.Нормално е, щом не използват достатъчно ефективни технологии.НЕ Е НОРМАЛНО, да не се интересуват но......НО, НЕ СЕ.Да не използват MD - процеса, и скъпият нефт и газ ще се върнат достатъчно скоро и завинаги. На печелившите-честито. Друг въпрос, щом работят с вчерашни и оняденшни способи, какво и дали изобщо ще печелят, дори и при 200 долара за барел, щом себестойността при тези способи, НЯМА КАК ДА Е ПО-ЕВТИНА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още