IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилия планира увеличение на добива на петрол през 2017 г.

Във Виена за втори ден се провеждат заседания на специалната комисия за изпълнение на решенията, постигнати в Алжир в края на септември

14:20 | 29.10.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бразилия планира да увеличи петролния си добив през 2017 г., заяви Маурисиу Феликс, ръководител на департамента за петрол и газ в бразилското министерство на енергетиката, цитиран от БТА. 

"Но мога да посоча точни цифри, но празилският добив ще расте през идните няколко години. Такъе планът", заяви той на преговорите на ОПЕК във Виена. "Бразилия участва в днешните дискусии като наблюдател", уточни той. 

Във Виена за втори ден се провеждат заседания на специалната комисия за изпълнение на решенията, постигнати в Алжир в края на септември. Днес в обсъжданията участват и страни нечленки на картела като Русия и Азербайджан. 

По-рано азербайджанският министър на енергетиката Натик Алиев заяви, че приемането на пътна карта за стабилизиране на добива на петрол на заседанието на ОПЕК днес зависи до голяма степен от позицията на Иран и Ирак. „Всичко ще зависи от страните членки на ОПЕК и най-вече от държави като Иран и Ирак“, посочи той на въпрос дали очаква на днешното заседание, включващо членки и нечленки на картела, да бъде окончателна съгласувана пътна карта на механизъм за стабилизиране на добива на черно злато.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Pyramid
преди 7 години
"Планират"?Може. Ама ще е скъп.Щото нямат MDP.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още