IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Евролийз се повишават с 14% през второто тримесечие

За полугодието приходите от продажби се понижават с 9% на годишна база, а нетната печалба спада наполовина

17:25 | 31.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на Евролийз се повишават с 14% през второто тримесечие

Приходите от продажби на Евролийз Ауто ЕАД, дъщерно дружество на Еврохолд България АД, през второто тримесечие на 2010 се повишават с 14% на годишна база до 13,2 млн. лв., показва консолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

За тримесечието нетната печалба на компанията се свива с 61% на годишна база до 692 хил. лв.

През първото тримесечие на 2010 продажбите на Евролийз се понижиха с 37% на годишна база до 6,2 млн. лв., а печалбата намаля с 34% до 739 хил. лв.

За полугодието приходите от продажби спадат с 8,9% на годишна база до 19,3 млн. лв., а нетната печалба се свива с 51% до 1,4 млн. лв.

През 2009 година се усети осезаемо ефектът от финансовата криза, което доведе до намаляване на продажбите на нови автомобили и по-слаба активност от страна на банките и финансовите институции. Мерките, които групата предприе, за да смекчи ефектите, намалиха обема нов бизнес, което неминуемо доведе до намаляване на портфейла, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

След края на 2009 година групата успя да си осигури нов ресурс за финансиране на новия бизнес от няколко финансови институции и въпреки че портфейлът спада на средата на годината, темповете на намаляване са значително по-ниски от нивата през 2009 година, се казва още там.

Като цяло нивата на просрочия и на изземане на автомобили са ниски в сравнение с останалите пазарни играчи, в резултат на добрата дилърска мрежа на групата и активното управление на вземанията, се казва в доклада.

Свързани компании:

Евролийз Ауто АД - облигации(9K2A)

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още