IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неизплатените дивиденти на КТБ могат да се получат от банката

Средствата могат да бъдат получени в централното управление на кредитната институция

16:39 | 28.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Неизплатените дивиденти на КТБ могат да се получат от банката

Във връзка с изплащането на дивидента за 2009 на акционерите на Корпоративна търговска банка АД (КТБ), ръководството на банката уведомява акционерите си, че на 27 септември Централен депозитар АД е изпратил на банката списък на акционерите, на които не са изплатени дивидентите за 2009, се казва в уведомление на КТБ, публикувано чрез БФБ.

Неизплатените на акционерите дивиденти, съгласно списъци, изготвени от Централен депозитар, могат да бъдат получени от тях в Централното управление на банката – гр. София, ул. Граф Игнатиев № 10 в работните дни лично (срещу представяне на документ за самоличност) или чрез пълномощник (срещу представяне на изрично писмено нотариално заверено пълномощно).

КТБ може да изплати неполучения дивидент за 2009 на каса или чрез превод по лична банкова сметка на акционера. В тези случаи разходите по изплащането на сумата на дивидента са за сметка на банката.

Банката напомня, че, съгласно разпоредбите на действащото законодателство, вземането на определена парична сума, включително и под формата на дивидент, се погасява с 5-годишна давност. За да бъде получен, дивидентът следва да бъде поискан.

За 2009 КТБ разпредели по 5 лв. брутен дивидент на акция, като нетният дивидент за физическите лица е 4,75 лв., тъй като те дължат данък дивидент от 5%.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още