IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп ще реконструира пешеходната зона на Бургас за 3,8 млн. лв.

Холдингът, чрез дъщерното си Трейс Бургас ЕАД, е подписал и договор за ремонт на светофари в града на стойност 121 хил. лв.

13:09 | 29.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Трейс Груп ще реконструира пешеходната зона на Бургас за 3,8 млн. лв.

Трейс Груп Холд АД, чрез дъщерното си Трейс Бургас ЕАД, ще реконструира пешеходната зона на Бургас, се казва в уведомление на холдинга, публикувано чрез БФБ.

На 16.09.2010 г. между „Трейс Бургас” ЕАД и Община Бургас е бил подписан договор на стойност 3 781 303 лева и срок 210 календарни дни за изпълнение на обект: „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в Община Бургас по обособена позиция 1, Реконструкция, благоустрояване и озеленяване на пешеходна зона ул.”Александровска” от пл. „Царица Йоанна” до пл. „Тройката”, ул. „Св.Св. Кирил и Методий” – гр. Бургас”.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., бюджетна линия BG 161 PO 001 / 1.4 – 05 / 2009, Схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда”.

„Трейс Бургас” ЕАД е дъщерно дружество на „Трейс Груп Холд” АД, което изпълнява инфраструктурни проекти предимно на територията на регион Бургас.

Проектът има за цел да подобри качеството на живот в Община Бургас и да осигури привлекателна и достъпна инфраструктура в централната градска част. Той ще осигури нови възможности за икономическо и социално развитие посредством обновяване и реконструкция на градската територия, се казва в уведомлението.

Осигуреният равен достъп до обществената инфраструктура ще намали социалната изолация и ще разреши екологични проблеми, свързани с безопасността на придвижване и промоция на здравословен и активен начин на живот, се казва още там.

На 31.08.2010 г. „Трейс Бургас” ЕАД е подписало и друг договор с Община Бургас – „Основен ремонт на съществуващи светофарни уредби на територията на Община Бургас”. Финансирането е от бюджета на общината, а стойността на договора е 121 381 лева. Срокът на изпълнение е 70 календарни дни.

През миналата седмица Трейс Груп обяви, че ще строи кръстовище на две нива в столичния район Младост за 8,9 млн. лв. и срок за изпълнение 360 календарни дни.

В края на август Трейс Груп подписа договори на обща стойност 21,6 млн. лв. по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 за ремонт на регионална пътна инфраструктура в областите Кърджали, Хасково и Пловдив.
 
В края на юли дружеството подписа договор на стойност 8,1 млн. лв. по същата програма с предмет „Подобряване на физическата и жизнена градска среда в Община Ловеч”.

Преди две седмици Обединение "Зебра – Трейс", включващо – Зебра ООД и Трейс Груп Холд АД, подаде оферта за 2,2 млн. лв. без ДДС в конкурса за ремонт на естакада на АМ „Хемус“, а друго обединение с участието на Трейс Груп - "Южна дъгa", подаде оферта на стойност 40,7 млн. лв. без ДДС в конкурса за изграждането на част от Околовръстния път в столицата.

В момента Трейс груп холд изпълнява строителството на Лот 2 от Магистрала Тракия, както и разширението на столичното метро от Младост 1 до бул. Цариградско шосе.

През първото полугодие на 2010 приходите от продажби на Трейс се удвоиха на годишна база до 93,4 млн. лв., а печалбата възлезе на 3,6 млн. лв., при загуба от 0,9 млн. лв. година по-рано.

Акциите на Трейс Груп отстъпват в днешната търговия на БФБ с 2,3% до 49,50 лв. за брой, което представлява понижение от 22% от началото на годината и спад от 37% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 108,9 млн. лв.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още