IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото поевтиняване на петрола повлече и рублата надолу

Доларовият индекс RTS потъва с над 3,55%

10:55 | 26.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Рублата и акциите в Москва се обезцениха силно във вторник след новото поевтиняване на петрола, предава Ройтерс.

Курсът на рублата към 9,30 часа на Московската борса в днешната ранна търговия се понижи с 2,1 на сто до 81,84 рубли за долар, превишавайки прага от 81 рубли и доближавайки 82 рубли, предаде Ройтерс. Еврото поскъпна с 2,01 рубли до 88,94 рубли.

Рублата се обезценява на фона на поевтиняването на петрола. Стойността на сорта Брент с доставка през март, който е бенчмарк за руския главен износ, спадна днес в Лондон с 3,28 на сто до 29,5 долара за барел, след като в петък достигна 32,5 долара за барел.

Фючърсите върху Брента отново преминаха под психологическия праг от 30 долара за барел, а участниците на фондовите пазари в Азия си спомниха за рисковете, свързани с „охлаждането“ на китайската икономика, пояснява динамиката на петролния пазар водещият анализатор Антон Старцев от ИГ "Олма", цитиран от ТАСС. 

В Москва доларовият индекс RTS днес потъна с 3,55 на сто до 657,39 пункта, но MICEX, който е деноминиран в рубли, остава почти на ниво от предния ден до 1712 пункта, което е спад от 0,27 на сто.

Руските борсови индекси са тласкани надолу от отслабването на рублата.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още