IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възстановяването на технологичните компоненти поведе Nasdaq нагоре*

Aкциите на банките също се радват на засилен интерес в началото на сесията на Wall Street

17:53 | 05.12.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещите американски борсови индекси стартираха търговията си във вторник волатилно, като в началните минути на сесията редуваха повишения със спадове. Индексът на сините чипове Dow Jones откри сесията си на Wall Street на зелена територия, след като акциите на McDonald’s поскъпнаха. А книжата на технологичните компании се опитват да се възстановят след два дни на негативни настроения около тях, съобщава Ройтерс. 

Основният показател се повишава с 0,02% до 24 295, 76 пункта. При по-широкия индекс S&P 500 в началото на сесията наблюдаваме ръст от 0,08%, като той достигна ниво от 2641,45 пункта. Технологичният индекс Nasdaq също е на зелена територия, като се придвижва нагоре с 0,52% до 6810,52 пункта.

Книжата на инвестиционната банка Bank of America се търгуваха малко по-скъпо, след като банката обяви, че ще направи допълнително обратно изкупуване на още 5 млрд. акции. Процедурата по обратното изкупуване ще се извърши до юни следващата година. Ръстове в цените на акциите в началото на търговията се наблюдава и при другите американски банки -  Morgan Stanley, JPMorgan Chase и Citigroup

Банковите книжа се радват на инвеститорски интерес заради засилените очаквания за по-ниски корпоративни данъци, като яснота по този въпрос се очаква преди Коледа.

Негативните настроения около акциите на технологичните компании доведоха до общо поевтиняване от 3% през миналата седмица. Причината се крие в това, че данъчната реформа в САЩ се очаква да подкрепи много повече банките и финансовите институции, отколкото технологичния сектор. 

Сенатът прие ключов законопроект през уикенда, който придвижи републиканците по-близо до ревизирането на системата за корпоративен данък и значително по-ниски корпоративни данъци.

Пренасочването към финансовия сектор трябва да се възприема като положително развитие на пазара заради по-дългата им история като лидери на фондовите борси, коментира Брус Битълс, главен инвестиционен стратег на Baird, цитиран от CNBC. 

Извън вълнението около данъчната реформа акциите на социалната мрежа Snap записаха ръст от 5,4%, след като инвестиционната банка Barclays коментира, че социалните медии могат да достигнат "повратна точка" през 2018 г.

Производителят на автомобилни части AutoZone също отчете по-високи стойности на книжата си след обявяване на по-добри от очакваните тримесечни резултати.

От последните макроикономически данни стана ясно, че вносът на САЩ нараства с 1,6% до до 244,6 млрд. долара, подкрепен най-вече от продукти като мобилни телефони, дрехи, стоки за бита и услуги.

Износът остава без промяна на ниво 195,9 млрд. долара, като доставките на петрол в чужбина са засенчени от спад при износа на капиталово оборудване и потребителски стоки

*Информацията е актуална към 17:29 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още