IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сенатът на САЩ одобри данъчната реформа в страната

Това ще е първата реформа на данъчната система на Съединените щати от 80-те години насам

09:57 | 02.12.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Сенатът на САЩ одобри тази нощ мащабната данъчна реформа в страната, което насочи републикаците и президента Доналд Тръмп към целта им да намалят данъците за бизнеса и богатите, докато предложат на американците редица промени, предава Ройтерс.

В рамките на планираната като най-голяма данъчна реформа в САЩ от 80-те години насам, републиканците искат да увеличат държавния дълг с 1,4 трлн. долара в рамките на 10 години до 20 трлн. долара, за да финансират промените, които според тях ще насърчат допълнително вече нарастващата икономика.

Борсите в САЩ се радваха на големи ръстове в рамките на последните месеци, надявайки се че Вашингтон ще предложи по-ниска ставка за корпоративния данък.

След като текстът бе приет с 51 срещу 49 гласа, вероятно следващата седмица ще започнат преговори между Сената и Камарата на представителите, която вече прие собствен данъчен текст. Двете ще трябва да достигнат до общ текст, който да изпратят на президента Доналд Тръмп, който да го подпише и превърне в закон.

Държавният глава иска това да се случи преди края на годината, което ще позволи на него и на републиканците да отбележат първото си голямо законодателно постижение за 2017 г.

Републиканците смятат, че промените в данъчната система са от решаващо решение за перспективите им в средносрочните предизборни кампании през ноември 2018 г., когато ще трябва да защитават мнозинството си в Конгреса.

Нито един от сенаторите демократи не подкрепи републиканския проект за данъчна реформа за 1,5 трлн. долара, но не разполагаха с достатъчно гласове, за да блокират решението.

Промените в данъчното законодателство предвиждат не само по-ниска ставка за корпоративния данък, но и по-малки данъци за повечето хора, както и ограничаване на отстъпката за собственици на жилища.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 8
Иван Митев
преди 6 години
При наличието на създаващото щети прилагане на долара, колкото по-добро данъчно облагане се прилага в САЩ, толкова по-силен потенциал за дългови кризи се създава и щетите са по-болезнени.Досега президентът Тръмп отлага своя провал чрез заплащане на щетите от създаващото щети държавно прилагане на парите с пари от нови заеми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още