IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милиардерът Уилям Кох съди търговец заради фалшиво вино

72-годишният ценител похарчил 350 хил .долара за фалшиви фина преди почти десет години

17:07 | 05.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Милиардерът Уилям Кох съди търговец заради фалшиво вино

Милиардерът и колекционер на вина Уилям Кох заяви пред съд в Манхатън, че са му обещали "най-доброто от най-доброто" старо френско вино на търг през 2005 г., а вместо това са му пробутали ментета, предава Bloomberg.


72-годишният Кох, който е основател на Oxbow Carbon & Minerals LLC, съди търговеца Ерик Грийнбърг. Той на свой ред твърди, че не е знаел, че продава фалшиви бутилки.

През 2011 г. базираната в Ню Йорк компания Zachys Wine & Liquor Inc., която организира продажбата, постигна извънсъдебно споразумение с Кох да му плати за 10 бутилки, които не са били от Грийнбърг.

Кох настоява да бъде обезщетен за измама, измамно прикриване и нарушение на бизнес законите в Ню Йорк заради "материално подвеждащото представяне" на автентичността и произхода на вината.

Той твърди, че по време на продажбата през 2005 г. похарчил 350 000 долара за фалшиви фина, включително фалшиви бутилки Chateau Petrus от 19328 г., Chateau Cheval Blanc от 1921 г. и Chateau Latour от 1864 г. Освен това милиардерът посочва, че Грийнбърг решил да продаде част от вината си, след като експерти го предупредили, че някои от бутилките му може би са фалшиви.  Грийнбърг отхвърля тези обвинения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още