IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елисейският дворец продаде първокласни вина за над 700 хил. евро

Въпреки че търгът бе рекламиран като разпродажба на вина на достъпни цени, най-ниската цена бе 300 евро за бутилка

11:11 | 03.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френското правителство избра нестандартен начин да увеличи приходите си, пише онлайн изданието Born Rich.

Продажба на близо 1200 бутилки вино от Елисейския дворец донесе приходи от 718 800 евро или три пъти повече от очакваните 250 000 евро.

Тези високи цени всъщност са отражение на сегашния бум на френския пазар за вино, както и на факта, че френските виндидж вина, като Бургунди, имат по-високи цени. Въпреки че тези фактори също играят роля, основната причина за впечатляващите приходи от продажбата бе, че техен продавач бе именно дворецът на френския президент.

Най-скъпото вино, предложено на търга, бе Petrus, от което бяха продадени бутилки за 7625 евро. На второ място се нареди Musigny с продажби за 3365 евро.

Интересна подробност за търга бе, че той бе рекламиран като разпродажба на вина на достъпни цени, както и възможност за любителите да опитат изисканите напитки на цени между 15 и 20 евро. По-късно обаче се оказа, че най-ниската цена на бутилка бе 300 евро.

Продажбата бе организирана от Елисейския дворец в опит да запълни изтънялата си хазна. Любопитно е, че повечето бутилки бяха предложени на лотове, по-малки от стандартните, които в повечето случаи не могат да бъдат използвани на официални вечери. Средствата от продажбата ще бъдат използвани от двореца за поръчка на нови вина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още