IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хитовите кросовъри в САЩ са опасни, смята местна организация

Само два от 13 тествани джипа са получили задоволителни оценки

17:03 | 17.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: IIHS</em></p>

Снимка: IIHS

Само два от 13 компактни кросовъра са се представили достойно на челни краш тестове, организирани от Застрахователния институт за магистрална безопасност (IIHS) в САЩ.

Като добро е оценено представянето единствено на новото Subaru Forester, а според информацията Mitsubishi Outlander Sport е получил оценка "задоволително". По-различна е ситуацията при хитовите в САЩ Ford Escape, Honda CR-V и Jeep Wrangler, които са получили от журито средни и слаби оценки.

От института съобщават, че тестовете им целят да стимулират производителите да подобрят безопасността на автомобилите си. От организацията смятат, че техните изисквания са доста по-строги от официалните, организирани от американското правителство. При експериментите на IIHS само 25% от предницата на колата се блъска в препятствието, докато при официалните се използва цялата площ, което смекчава удара и намалява пораженията по купето.

Така енергията от сблъсъка понякога не достига до специално предвидените от компаниите зони за деформация, което според IIHS се случва в една четвърт от реалните инциденти на пътя.

Сред останалите джипове, които получават слаба оценка, са моделите Jeep Patriot, Buick Encore, Kia Sportage и Hyundai Tucson.

Като посредствено е оценено представянето на BMW X1, Nissan Rogue, Mazda CX-5, Volkswagen Tiguan.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още