IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford привиква в сервизите 465 000 автомобила

Причината е възможен теч на гориво, който може да предизвика пожар

13:18 | 04.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Една от засегнатите коли - Ford Fusion. <em>Снимка: Ford </em></p>

Една от засегнатите коли - Ford Fusion. Снимка: Ford

Поредната сервизна акция е организирана от автомобилната компания Ford, съобщава BBC. Тя засяга общо 465 000 автомобила с марките Ford и Lincoln, реализирани на глобалните пазари.

Причината за привикването в сервизите е проблем с горивната система на въпросните автомобили, която може да протече и евентуално да предизвика пожар. От Ford уточняват, че са получили около 600 потребителски сигнала за такъв проблем, но към момента не са уведомявани за инциденти, предизвикани от него.

Засегнатите автомобили са от модела 2013 г., като повечето от тях - близо 420 000, са реализирани на пазарите в САЩ, Канада и Мексико. Това са моделите на марката Ford - Fusion, Explorer, Taurus и Flex, както и два модела, оборудвани за американската полиция. При Lincoln става дума за MKS, MKT и MKZ.

Освен това компанията привиква за проверка и евентуален ремонт още 23 екземпляра на Ford Fusion и 500 на Lincoln MKZ. При модела на Ford е възможен проблем с кормилната уредба, докато при Lincoln MKZ става дума за некачествени кабели, чиято изолация може да се напука при студено време.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още