IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault ще конкурира Porsche

Възродената спортна марка на французите – Alpine – ще тръгне по стъпките не на кой да е, а на Porsche

09:37 | 07.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Renault</p>

Снимка: Renault

Възродената спортна марка на Renault – Alpine – ще тръгне по стъпките не на кой да е, а на Porsche, съобщи главният дизайнер на французите Лауренс ван ден Акер.

Пред американското издание Piston Heads той заявява, че „Първо трябва да създадем емблематичен модел, какъвто е 911 за Porsche. После ще направим аналозите на Panamera и Cayman.”

Първият модел ще дебютира през 2016 г. като конкурент на компактното спортно купе Alfa Romeo 4C. Първоначално се смяташе, че той ще бъде вдъхновен от представения наскоро концепт A110-50 (на снимката), а по-късно от дизайнерския екип на французите споделиха, че серийната версия ще се придържа повече към външния вид на оригиналния A110 от 1960 г., каквото и да значи това.

Нищо не е потвърдено официално, но се смята, че колата ще се задвижва от 2.0-литров турбо двигател с около 280 к.с., който ще бъде комбиниран с 6-скоростна механична трансмисия или EDC автоматик с два съединителя.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още