IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш английски министър подобри рекорда за скорост с електромобил

Лорд Пол Дрейсън е успял да развие 328,6 км/ч

18:51 | 26.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Drayson Racing</em></p>

Снимка: Drayson Racing

Британците от Drayson Racing Technologies счупиха рекорда за наземна скорост със своя олекотен електрически прототип Lola B12 69/EV, пише BBC.

Зад волана е бил изпълнителният директор на компанията Лорд Пол Дрейсън, който е успял да развие 328,6 км/ч на военна самолетна писта, разположена в Елвингтън, Йоркшир.

Според Дрейсън постижението е било цел пред екипа му, за да се акцентира върху потенциала на електрическите задвижвания. Предишният рекорд от 281 км/ч бе поставен от Battery Box General Electric през 1974 г.

Drayson Racing не са единствените производители на електромобили, които се надяват да промотират технологията чрез моторните спортове. През миналата седмица Nissan разкри своя прототип Zeod RC, който може да работи в два режима - само на електричество и на бензин. Японците се надяват през 2014 г. да участват с машината в най-трудното пистово състезание "24 часа на Льо Ман", което ще изиграе ролята на "тестова платформа" за технологиите, които ще бъдат внедрени в бъдещите серийни модели на компанията.

Drayson Racing е основана през 2007 г. от самообявилия се за "автомобилен маниак" Пол Дрейсън, който по това време е бил министър на науката в Англия. Оттогава компанията, която е базирана в Кидлингтън, Оксфордшир, работи със своите партньори по проекти, свързани с екологични методи за задвижване.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още