IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford Focus е най-продаваният автомобил в света

Най-сериозна роля за положителната за производителя тенденция са изиграли пазарите на Великобритания, Бразилия и Китай

16:04 | 15.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Горещата версия Focus ST. Снимка: Ford </em></p>

Горещата версия Focus ST. Снимка: Ford

Focus е най-продаваната кола за първото тримесечие на 2013 година, сочат данните на консултантската компания Polk, разпространени от Ford. Припомняме, че статистиката на същата компания за продажбите през 2012 година разрази спор между Ford и Toyota - първо Ford обяви, че Focus е най-продаваната кола, а след това Toyota заяви същото за Corolla.

Сега, според статистиката на същата компания, Focus е номер 1 по продажби и за първите три месеца на 2013 г. Информацията сочи, че регистрациите на модела са се увеличили с 18% спрямо същия период на миналата година, като най-сериозна роля за положителната тенденция са изиграли пазарите на Великобритания, Бразилия и Китай. Особено добро е представянето на Focus в азиатската страна, където са реализирани над от една трета от продажбите - 104 065, което представлява ръст от цели 153% спрямо първото тримесечие на 2012 г.

Продажбите на Focus на световните пазари за първите три месеца на 2013 година достигат 288 724 екземпляра, сочат данните на Polk.

За да посрещне нарастващото търсене на Focus, Ford увеличава производството по света. Последният завод на компанията, който през юли стартира производството на Focus, е в Пачико, Аржентина. Focus се произвежда в 9 завода на 4 континента. Заводите в Германия, САЩ, Русия, Китай, Тайланд, Виетнам, Тайван и Аржентина имат общ капацитет да произвеждат над 1,5 милиона Focus-а годишно или 2 автомобила на минута. Сред предлаганите версии присъства и напълно електрическа.

Polk не съобщават информация за продажбите на Corolla, което вероятно означава, че спорът между Toyota и Ford ще продължи и занапред. През миналата година случаят остана неразрешен.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още