IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-продаваният компактен ван в Европа - Ford B-MAX

За този период от модела на Ford са реализирани общо 38 000 единици на 19-те европейски пазара

11:42 | 28.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ford</p>

Снимка: Ford

Лидерът по продажби в сегмента на компактните мултифункционални автомобили е Ford B-MAX. Това сочат данните на германската компания за икономически и статистически анализи R L Polk & Co., които обхващат продажбите на нови автомобили в Европа за първите шест месеца на 2013 година.

За този период от модела на Ford са реализирани общо 38 000 единици на 19-те европейски пазара. А това му отрежда 15.8% дял от продажбите на компактни мултифункционални автомобили. След него в класацията по продажби се нареждат Citroen C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz и Opel Meriva.

Моделът на Ford е най-популярен на пазарите на Германия, Великобритания, Белгия, Люксембург, Холандия и Норвегия, където е лидер в класа си. Почти половината от клиентите - 43%, са заложили на бензинов двигател 1.0 EcoBoost. 22 на сто от тях са си поръчали системата за активно спиране в града, която следи трафика пред автомобила и при необходимост автоматично задейства спирачките, а 12% са избрали камерата за обратен ход. Технологиите за безопасност са се оказали приоритет за цели 80% от купувачите на B-MAX, които са поръчали към новата си кола и системата SYNC, която уведомява службите за спешна помощ при възникнал инцидент на 26 езика, включително български.

Ford B-MAX се появи на пазарите в средата на 2012 г. Моделът бързо си спечели почитатели, като грабна наградите „AUTOBEST 2013“, „Най-красив миниван на 2012“ от Auto Motor und Sport и „Най-добър мултифункционален автомобил на България за 2013“.

Още за Ford B-MAX вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още