IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гугълмобил причини тройна катастрофа в Индонезия

Шофьорът на колата блъснал микробус, опитал да избяга и се натресъл в още две коли

16:01 | 18.09.13 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;</em><em style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Tahoma, Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;">kaskus.co.id</em></p>

Снимка: kaskus.co.id

Един от автомобилите на Google, които правят заснемане на градовете по цял свят, причини тройна катастрофа в Индонезия, съобщава ВВС. Инцидентът се е случил в покрайнините на град Богор.

Специално оборудваното Subaru правело заснемаме на тесните улички в покрайнините на града, когато се сблъскалo с микробус. Тъй като вината за катастрофата била на шофьора на колата на Google, той предложил да придружи потърпевшия водач до сервиз, където да оценят щетите, посочват очевидци в местен форум, където бяха публикувани и снимките от инцидента.

По пътя обаче, "гугълмобилът" опитал да избяга, тъй като шофьорът му се притеснил, че щетите от катастрофата ще струват скъпо. Започнало преследване между двете коли, което завършило с нова катастрофа. Този път Subaru-то ударило две коли - една на пътя и една паркирана до тротоар.

Ръководителят на местното представителство на Google Вишну Махмуд заяви пред AFP, че компанията гледа много отговорно на подобни инциденти и е готова да сътрудничи на полицията. Според докладите по случая, тройната катастрофа се е разминала без сериозно пострадали.

Инцидентът се случва само няколко месеца, след като Google обяви, че напредва с разработката на автомобил, който може да се движи без шофьор. И който ще сложи край на инцидентите по пътя. 


Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още