IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan оряза прогнозата си за годишната печалба

Причините са скъпо струваща изтеглена продукция през първата половина на годината и слабо представяне на някои развиващи се пазари

16:37 | 01.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Nissan оряза прогнозата си за годишната печалба

Автомобилният производител Nissan Motor Co. намали прогнозата за годишната си печалба заради скъпо струваща изтеглена продукция през първата половина на годината и слабо представяне на някои развиващи се пазари, пише MarketWatch.

Вторият най-голям японски производител на автомобили по обем на продукцията обяви, че печалбата от дейността на компанията е паднала с 19%, а нетната печалба за второто тримесечие на фискалната година се е увеличила с 1,9% до 107,8 млрд. йени, надминавайки прогнозата за 92,67 млрд.

Продажбите на компанията се увеличиха с 16% до 2,523 трилиона йени за тримесечието, като през същото тримесечие миналата година те бяха 2,168 трилиона.

Nissan Motor понижи прогнозата си за нетната си печалба до 355 млрд. йени от 420 млрд.

Компанията беше един от трите големи автопроизводители, които възстановиха производствената си дейност си след земетресението в Япония през 2011 г. и наводненията в Тайланд. Агресивният ѝ подход в увеличаването на продукцията си в чужбина ѝ помогна да тушира напрежението, породено от рекордно високия курс на йената през предходните години.

Nissan пое сериозен удар покрай териториалните спорове между Токио и Пекин миналата година, тъй като е най-разпространената марка автомобили в Китай. Продажбите рязко паднаха в края на миналата година, но започнаха да се възстановяват в началото на тази фискална година, след като компанията увеличи активността си на пазара, а политическите страсти утихнаха.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още