IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Infiniti се цели в претворяване на лукса при автомобилите

Японската компания се е нагърбила с нелеката задача да се бори с гигантите Аudi, Mercedes и BMW

14:33 | 15.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Моделът Infiniti Q30 бе представен през септември на изложението във Франкфурт. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Моделът Infiniti Q30 бе представен през септември на изложението във Франкфурт. Снимка: Ройтерс

В Китай изведнъж се появиха множество хора, които може да бъдат поставени в графата "платежоспособни млади потребители". Става дума за млади купувачи, до голяма степен свикнали със скъпите марки и това, което те представляват. От друга страна обаче те са и много широко скроени спрямо брандовете, с които се асоциират, защото оценяват значението им като по-маловажно спрямо непосредственото съдържание и имиджа.

Платежоспособните млади потребители са много прозорливи и взискателни що се касае до качеството. 80% от продажбите на луксозни автомобили до края на това десетилетие ще бъдат постигнали благодарени на поколението Х и поколението У.

Може би най-популярната марка в Китай е Аudi, следвана от Mercedes и BMW. Как е възможно oбаче една сравнително нова компания като Infiniti да се пребори с германските колоси?

По ирония на съдбата тези три германски марки са толкова успешни, че изглежда са навсякъде. Точно там се появява и голямата възможност – претворяването на понятието за лукс. Трудна, но не непосилна задача, с която са се нагърбили в Infiniti.

Повече за автомобилния производител може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още