IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lotus получи правителствена помощ от над 10 млн. паунда

Средствата ще бъде вложени в разработка на нови модели

12:39 | 27.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Lotus Exige S Roadster. <em>Снимка: Lotus</em></p>

Lotus Exige S Roadster. Снимка: Lotus

Британският автомобилен производител Lotus получи финансова помощ от правителството на страната в размер на 10,44 млн. паунда (близо 12,5 млн. евро). Тази сума ще бъде използвана за разработка на нови модели и отварянето на допълнителни 313 работни места, съобщава Autocar.

Това е втората крупна инвестиция в Lotus, след като по-рано тази година малайзийската фирма DRB-Hicom, която е собственик на компанията, обяви намерението си да вложи 100 млн. паунда (109 млн. евро) в разработки, подобряване на качеството, модернизация на съществуващите технологии и усъвършенстване на производството. Тези суми са част от 3-годишния план за развитие на британския производител.

Първата крачка в тази посока е пускането на роудстъра Exige S, който бе представен на автомобилния салон във Франкфурт тази есен. Моделът разполага с 3,5-литров мотор на Toyota, който е настроен да развива 350 к.с. и ускорява колата от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди.

В момента ръководството на Lotus смята да се съсредоточи върху създаване на нови модификации на съществуващи модели, в това число Exige, Evora и Elise.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още