IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GM обмисля закриване на Holden

Причината за решението на General Motors са слабите финансови резултати на австралийския бранд, който се намира в доста тежка ситуация

16:41 | 06.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Само ден, след като се разбра, че концернът General Motors смята да изтегли марката Chevrolet от Европа, стана ясно и още едно намерение на втория по големина световен автомобилен производител. Изданието Whar Car? твърди, че американците смятат до 2016 г. да закрият австралийската си дъщерна компания Holden.

Новината идва само месец, след като конкурентът Ford обяви спирането на производството на два свои модела на Зеления континент - седанът Falcon и кросовърът Territory.

Причината за решението на General Motors са слабите финансови резултати на австралийския бранд, който се намира в доста тежка ситуация.

В страната, напълно нормално, са срещу закриването на марката и затова е създадена специална комисия, която ще оценява работата на местната автомобилна компания. Комисията ще се отчита пред правителството на страната и от нейните изводи ще зависи до голяма степен бъдещето на марката.

Премиерът на щата Южна Австралия Джей Уедерал все пак се надява, че закриването ще бъде избегнато и открито лобира за правителствени субсидии за бранда. Именно Южна Австралия е мястото, на което се произвеждат всички двигатели за моделите на Holden.

"Сега е моментът да се намесим, защото нещата не може да продължават по този начин - обясни Уедерал пред The Sidney Morning Herald. - Постоянните слухове вредят на имиджа на Holden, като не става дума само за Южна Австралия. Ако марката бъде закрита, ще загубим 50 000 работни места."

Според информацията обаче решението за закриването на Holden вече е взето, като официална информация от GM се очаква да бъде дадена на 20 декември.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още