IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силно завръщане на американските автомобилопроизводители през 2013 г.

Ford и Chrysler отчетоха ръст на продажбите през декември, приключвайки с оптимизъм първата наистина успешна година за сектора след кризата

18:22 | 03.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Силно завръщане на американските автомобилопроизводители през 2013 г.

Ford отчете умерен и по-слаб от прогнозирания ръст на продажбите през декември. Той обаче беше достатъчен, за да може компанията да се похвали с 11% годишен ръст на продажбите в САЩ. Ford вероятно ще регистрира най-силен пазарен ръст сред големите автомобилопроизводители от Детройт.

Най-добрият декември за Chrysler от 6 години насам повиши годишните продажби на компанията в САЩ с 9%. Цялата 2013 г. се оказа силна за автомобилната индустрия. За 11 месеца до края на ноември секторът като цяло отбеляза ръст на продажбите в САЩ от 11%.

Други автомобилопроизводители като General Motors, Toyota и Honda се очаква да публикуват резултатите за декември и 2013 г. като цяло, по-късно днес. Според анализаторите през годината компаниите вероятно са успели да продадат на американския пазар над 15 млн. автомобила за първи път от 2007 г.

През 2008 г. продажбите в сектора замряха, изправяйки GM и Chrysler пред фалит. Двете компании се наложи да бъдат спасявани от американското правителство.

Анализаторите прогнозират дори още по-силни резултати през 2014 г., когато продажбите се очаква да надхвърлят 16 млн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още