IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors изтегля от пазара в САЩ нови 2,42 млн. коли

Американската компания планира да похарчи около 400 млн. долара за отстраняването на констатираните дефекти

21:23 | 20.05.14 г. 1
General Motors изтегля от пазара в САЩ нови 2,42 млн. коли

Американската автомобилна корпорация General Motors (GM) обяви изтеглянето на 2,42 млн. превозни средства от пазара в Съединените щати във връзка с идентифицирането на различни дефекти. По този начин само от началото на годината броят на изтеглените от компанията коли надхвърли 15 млн., предава CNBC.

Ходът на GM ще засегне притежателите на 1,3 млн. кросоувъра от моделите Buick Enclave, GMC Acadia и Chevrolet Traverse, произведени в периода 2009-2014 г., както и собствениците на Saturn Outlook от периода 2009-2010 г. Откритите дефекти засягат предния предпазен колан.

От компанията посочиха също, че ще изтеглят и 1 млн. седана от моделите Chevrolet Malibu и Pontias G6 поради дефектен превключвател.

GM отбеляза, че все още не е наясно с всички инциденти, причинени от посочените технически проблеми. През второто тримесечие обаче компанията планира да похарчи около 400 млн. долара за отстраняването на дефектите.

По-рано този месец американският концерн бе санкциониран от властите в САЩ с рекордната глоба от 35 млн. долара. Причината бе, че автомобилопроизводителят е закъснял с изтеглянето на малките коли с дефект в запалителната система. Глобата бе максималната, допустима от закона.

Като част споразумението автомобилният концерн се съгласи да участва в "безпрецедентни изисквания за надзор", включително да уведомява федералните власти по транспорта за всякакви промени в графика на компанията за приключване на ремонта до 4 октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
ivan.arnaudov
преди 9 години
И каква стана тя? Гордостта на американското автомобилостроене, спасените с парите на данъкоплатците предприятия, са бълвали калпава продукция. 15 млн. изтеглени автомобила, а колко общо са произведени за същия период? Калпава история...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още