IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Volkswagen растат с 6,7% през юли

Силното търсене в Азия и Западна Европа засенчва резкия спад на продажбите на германския производител на автомобили в Русия

16:42 | 26.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на Volkswagen растат с 6,7% през юли

Продажбите на Volkswagen нарастват с 6,7% през юли на фона на силното търсене в Азия и Западна Европа, предава WBPOnline.

Продадените превозни средства се покачват с 51 хил. до 808 500 броя спрямо юли 2013 г. Освен това за първото полугодие продажбите скачат с 6 на сто.

Двата региона, допринесли най-много за доброто представяне на германския автомобилен концерн, са Китай и Азиатско-тихоокеанският регион, където те растат съответно със 17% и с 16%.

Покачването на продажбите в Азия засенчва резкия спад в Русия. През юли продажбите на Volkswagen там се свиват с 10% на годишна база.

Силното търсене от Западна Европа също смекчава слабото представяне на руския пазар. За целия регион, без Германия, продажбите на Volkswagen се увеличават с 8,4%.

Продажбите в САЩ продължават да изостават, тъй като германската компания изпитва трудности при производството на автомобили, които да допаднат на американските потребители. През юли продажбите намаляват с 5,4% спрямо година по-рано.

Един фактор, който може да повлияе негативно на продажбите в САЩ в бъдеще, е изтеглянето от пазара на 190 000 джипа поради потенциален проблем със спирачките, причинен от дефект на горивната помпа. Въпреки че няма сведения за катастрофи в резултат на проблема, негативните медийни публикации определено не работят в полза на автомобилите на Volkswagen.

Към 16:30 часа българско време на борсата във Франкфурт книжата на автопроизводителя поскъпват с 0,25 на сто до 174 евро за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още