IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шеф на Quattro GmbH оглавява BMW M GmbH

Франсискус ван Меел заменя Фридрих Нитчке от следващата година

14:35 | 24.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Франсискус ван Меел. Снимка: Audi</em></p>

Франсискус ван Меел. Снимка: Audi

Бившият директор на Quattro GmbH Франсискус ван Меел ще поеме поста Председател на управителния съвет на BMW М GmbH, съобщават от базираната в Мюнхен компания. Той ще замени Фридрих Нитчке, който ще се пенсионира в края на годината.

Франсискус ван Меел ще се присъедини към BMW Group на 1 октомври, а позицията на председател на управителния съвет на BMW M GmbH ще заеме от 1 януари 2015 година. 48-годишният мениджър има богат опит с управлението на компании за спортни автомобили. Той стартира кариерата си в Audi AG през 1996 година, като ръководи различни проекти на компанията, а през 2012 е назначен за управляващ директор на Quattro GmbH.

По-рано тази година Франсискус ван Меел бе освободен от спортното подразделение на Audi, като официалната информация сочеше, че става дума за планирана вътрешна ротация на кадрите. Спекулациите обаче твърдяха, че Ван Меел е влязъл в конфликт с директора на изследователския център на Audi Улрих Хакенберг.

От BMW не съобщават нищо конкретно за плановете на Франсискус ван Меел за бъдещото развитие на BMW M GmbH. Посочва се само, че компанията е в най-добрите си години и бележи непрекъснати пазарни рекорди.

"Фридрих Нитчке свърши забележителна работа през последните години, извеждайки компанията на лидерска позиция. Целият управителен съвет на BMW AG изразява своята благодарност към него", се казва в официалната информация от BMW.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още