IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla с рекордни продажби и 55% ръст за първото тримесечие

Американският производител е реализирал над 10 хил. автомобила през първото тримесечие на 2015 г.

17:24 | 03.04.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският производител на електромобили Tesla Motors отчете най-добрите тримесечни резултати в историята си, като е реализирал 10 030 автомобила през първата четвърт на 2015 г. Това представлява повишение с 55% спрямо същото тримесечие на миналата година.

Прави впечатление също съобщението, че Tesla предвижда да обявява продажбите на нови автомобили за всяко тримесечие в рамките на 3 дни след края му. Причината? “…защото неточни източници на информация се използват понякога, за да се прогнозира броят на продажбите“, пише в съобщението на компанията, цитирано от VentureBeat. Това означава също, че реалната окончателна стойност може да е малко по-различна, но разликата ще бъде „доста под 1 процент“.

Tesla е създадена през 2003 г. Компанията стана известна първоначално с модела си Tesla Roadster, който беше един от първите изцяло електрически масови спортни автомобили по американските пътища, когато започна производството му през 2008 г.

След 10 години в бизнеса Tesla излезе на печалба през 2013 г. Съоснователят на компанията Илон Мъск напоследък поглежда и към други начинания в сферата на пътуванията, включително свръхскоростни влакове и космически пътувания.

През последните дни името на компанията не слиза от заглавията. С първоаприлската си шега компанията подлуди борсата, а само няколко дни по-рано туит на Илон Мъск за предстояща нова продуктова линия, но не кола, вдигна цената на акциите на Tesla.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още