IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сръбските Fiat-и потеглят към Русия

Първата доставка от произвежданите в Крагуевац коли ще бъде осъществена след месец

12:47 | 18.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Произвежданият в Сърбия 500L. <em>Снимка: Fiat</em></p>

Произвежданият в Сърбия 500L. Снимка: Fiat

Произвежданите в сръбския град Крагуевац автомобили Fiat ще се изнасят и за пазара на Русия, съобщава РИА Новости, цитирайки министърът на икономиката на Сърбия Желко Сертич.

Първата партида от автомобили ще потегли към Русия в края на май или началото на юни. Към момента не е ясно колко автомобили е предвидено да бъдат произвеждани за пазара на Русия, но при посещение в сръбския град Суботица Желко Сертич подчерта, че не броят е важен, а възможността, която се открива пред автомобилната индустрия на Сърбия.

Русия и Сърбия имат договор за свободна търговия, който е в сила от 2000 година. Към момента споразумението освобождава от мита износа и вноса на 99% от всички стоки, произведени от двете страни. Автомобилите обаче не са сред тях.

Заводът на Fiat в Крагуевац, произвеждащ преди това автомобили Застава, е разположен на около 110 км. от столицата Белград. В момента в съоръжението се осъществява производството на модела Fiat 500L, който се изнася и за пазара на САЩ. Годишно се произвеждат по около 100 000 коли, като максималният годишен капацитет е 200 000 автомобила.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още